4 st portionsbitar, sej eller torskrygg
1.5 msk salt
Klassiskt garnityr:
2 st kokta ägg
400 g färska räkor med skal
dillkvistar
1 msk färskriven pepparrot
Tillbehör:
100 g brynt smör
Torrimma fisken först, det vill säga lägg fiskbitarna på ett fat och salta dem rikligt. Låt stå ca 30 minuter. Ju tjockare bitar, desto längre tid.
Skala och hacka äggen. Skala räkorna och plocka dillen. Blanda försiktigt ägg, räkor, dill och pepparrot till en sallad.
Torka av fiskbitarna och lägg dem i en ånginsats.Koka upp en kastrull med vatten, med lämplig storlek för ånginsatsen. Placera insatsen ovanpå det kokande vattnet (doppa ej). På med lock.
Beräkna 7–8 minuter - eller beroende på tjocklek. Servera fisken med pressad potatis, gröna ärter, sallad och brynt smör.
Skala och hacka äggen. Skala räkorna och plocka dillen. Blanda försiktigt ägg, räkor, dill och pepparrot till en sallad.
Torka av fiskbitarna och lägg dem i en ånginsats.Koka upp en kastrull med vatten, med lämplig storlek för ånginsatsen. Placera insatsen ovanpå det kokande vattnet (doppa ej). På med lock.
Beräkna 7–8 minuter - eller beroende på tjocklek. Servera fisken med pressad potatis, gröna ärter, sallad och brynt smör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar