2009-01-24

Kyckling i sås med citron och honung

Denna rätt har jag testat att göra med lammkotletter. Det var supergott. Men i brist på lammkotletter kan man ju testa att göra med kyckling, eller hur?

4 port

4 stycken kycklingfiléer
1 lök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 köttbuljongtärning
1 msk flytande honung
1 tsk rivet citronskal
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar


Gör så här

Dela kycklingfilén i lagom stora bitar (ca 3-4 per filé). Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek dem i smör i en stekpanna, 2-3 min på varje sida. Lyft upp dem och gör ren pannan. Fräs löken. Vispa ihop grädde, smulad buljongtärning, honung, citronskal och vitlök. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Hit kan rätten förberedas. Lägg ner kycklingen i såsen och låt puttra några minuter (skall vara genomkokt). Servera med pasta och lättkokta grönsaker.

Inga kommentarer: