2009-01-17

Fläskkotlett med saffran

Detta blev en favoriträtt när jag lagade den strax före jul. Väldigt gott! 

Till 4 portioner 
4 fläskkotletter 
smör 
1 gul lök 
2 dl crème fraiche 
1 msk tomatpuré 
1/2 paket saffran (0,25 g) 
1/2 - 1 dl vatten 
1/2 grönsaksbuljongtärning 
Några droppar tabasco 
En nypa socker 
Salt och peppar 

Salta och peppra kotletterna och bryn i smör. Ta upp dem och torka ur pannan. 
Stek löken mjuk i smör. 
Tillsätt créme fraiche, tomatpuré, saffran, socker, vatten och buljong samt tabasco och lägg ner kotletterna i såsen. 
Låt puttra på svag värme i 10-12 minuter. Smaka av med salt och peppar. 

 Servera med grönsallad och hasselnötspotatis.

Inga kommentarer: