Vintersallad
Ingredienser
4 port
2 dl bulgur
1 lök
1/2 pkt saffran, 0,25 g
smör
4 dl grönsaksbuljong
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar (jag tog långpeppar)
2 avokado
1 granatäpple
150 g fetaost
5 dl små salladsblad
Gör så här
Finhacka löken. Fräs bulgur, lök och saffran i smör i en kastrull. Häll på buljong och koka under lock enligt förpackningen. Skär kycklingen i bitar. Stek den i smör i en stekpanna tills nätt och jämnt genomstekt. Salta och peppra. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar. Dela granatäpplet i klyftor och peta ur kärnorna (går lätt i en skål med vatten). Lägg salladen på ett fat och varva bulgur, kyckling, avokado, granatäpple och smulad fetaost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar