2009-12-14

Vintersallad

Det har diskuterats en del om vintersallad på Allt för föräldrar på sistone. Det verkade som en god sallad, så jag bestämde mig för att pröva. På Arlas hemsida fanns ett recept, men min vana trogen modifierade jag det lite så att det passade de ingredienser jag hade hemma... Resultatet var jättegott, men tyvärr hör sallader inte till barnens favoriter. Jag kommer göra den igen, men kanske inte förrän runt nästa jul.

Vintersallad

Ingredienser
4 port
2 dl bulgur
1 lök
1/2 pkt saffran, 0,25 g
smör
4 dl grönsaksbuljong
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar (jag tog långpeppar)
2 avokado
1 granatäpple
150 g fetaost
5 dl små salladsblad

Gör så här
Finhacka löken. Fräs bulgur, lök och saffran i smör i en kastrull. Häll på buljong och koka under lock enligt förpackningen. Skär kycklingen i bitar. Stek den i smör i en stekpanna tills nätt och jämnt genomstekt. Salta och peppra. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar. Dela granatäpplet i klyftor och peta ur kärnorna (går lätt i en skål med vatten). Lägg salladen på ett fat och varva bulgur, kyckling, avokado, granatäpple och smulad fetaost.

Inga kommentarer: