Det krävs grönsaker på julbordet tycker jag. Det här är ett trevligt recept med en härligt gul julig sallad!
Saffranscoleslaw
4 port
300 g vitkål, ca 1 liter strimlad
2 äpplen
2 dl crème fraiche
1/2 paket saffran (0,25 g)
2 tsk tomatpuré
salt & peppar
2 msk russin
ev frysta lingon
Finstrimla kålen och slaka den. Det gör man genom att under en kort tid (en minut eller två) doppa kålen i kokhett vatten för att få den lite mjukare och mjällare. Häll av kålen i ett durkslag och spola med kallt vatten direkt efter slakningen.
Kärna ur och grovriv äpplena. Blanda det med crème fraiche, saffran, tomatpuré, russin och hälften av de frysta lingonen. Smaka av med salt och peppar.
Låt salladen stå i kylen minst någon timme. Strö över mer frysta lingon vid servering.
Gott till kyckling, köttbullar och julskinka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar