Här är en till favorit till antingen midsommar eller till julbordet. Min mormor brukade laga inlagda strömmingsflundror, och på ett av mina första sommarjobb, som kallskänka på en kursgård, gjorde vi det också. Jag längtar redan... :)
Inlagda strömmingsflundror
600 g rensad strömming, utan ryggben
1-2 tsk salt
1 krm peppar
1 1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl rågmjöl
1 knippa dill
1-2 st rödlökar
1 liten morot, skivad
1 msk gula senapsfrön
Ättikslag:
2 1/2 dl vatten
4 msk ättiksprit
3 msk strösocker
Gör så här
Blanda salt, peppar, ströbröd och mjöl på en tallrik. Salta lätt på insidan av fisken och lägg på lite klippt dill. Lägg ihop filéerna två och två med köttsidorna mot varandra. Vänd dem i paneringen och stek dem fint bruna på båda sidor.
Varva flundrorna i en bunke med skivad rödlök, morot, dill och senapsfrön.
Blanda lagen så att sockret smälter och slå den över fisken. Låt dra ett par timmar eller över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar