2009-12-21

Saffranskokt brysselkål

Här är ett måste för julbordet! Jag tror jag har lagat den en 3-4 jular på raken, och när det börjar dra ihop sig till jul igen så letar jag desperat efter receptet... Jag tror jag får se till att spara det här nu.  ;)

Saffranskokt brysselkål

4 portioner
ca 500 g brysselkål
2 dl grädde
1 schalottenlök, finhackad
0,5 g saffran
salt och peppar

Ansa kålen och kryssa stocken med en liten kniv.
Koka kålen i lättsaltat vatten 4-5 minuter tills de är lätt mjuka. Häll av och doppa i kallt vatten för att bevara spänst och färg.
Koka upp grädde med schalottenlök och saffran. Låt grädden koka ihop ett par minuter och smaka av med salt och vitpeppar. Lägg i brysselkålen och låt allt koka upp och bli genomvarmt.
Ett gott tillbehör till julbordet eller stekt kalkon.

Inga kommentarer: