2009-12-14

Kryddnötter och pumpakärnor till jul

Dessa nötter  får ett tunt, kryddigt sockersalt skal och smakar något ofantligt gott! Nästa gång ska jag blanda i lite torkade tranbär i blandningen också.

Sockersaltade kryddnötter och pumpakärnor

250 g mandel
250 g hasselnötter
50 g pumpakärnor
50 g råsocker
1/2-1 tsk salt
1/2 tsk malen kanel
1 knivsudd malen kryddnejlika
lite malen ingefära
nymalen svartpeppar eller ännu hellre mortlad långpeppar

Värm ugnen till 200°.
Bred ut nötterna på en lätt oljad bakplåt och rosta nötterna i ca 8-10 minuter tills de är knapriga. Tag ut och låt svalna.
Blanda socker, salt och kryddorna. Ta fram en rymlig belagd panna, värm upp den och lägg ner nötter, mandel och pumpkärnor. Strö över kryddblandningen och rosta under omrörning i ca 5 minuter, eller tills kryddblandningen har lagt sig runt om nötter och mandlarna.
Tag upp och lägg dem att svalna på ett bakplåtspapper, sära lite på dem.

Inga kommentarer: