2010-06-11

Lökpaj med bacon

Det blev en oväntad hit, lökpajen med bacon som jag lagade till kvällsmat igår kväll. Barnen åt varsin bit, slickade tallriken och bad om mer. Sedan åt de upp denna bit också och bad om ännu mer. Då fick jag stoppa dem, pappa skulle ju också få middag... :)

Extra roligt är det då E ofta säger "Jag gillar inte lök!" Efter det här kan jag nog påstå att det gör hon visst det...

Lökpaj med bacon
1 sats mördeg - eller en förpackning kavlad kyld mördeg på rulle
4 dl hackad lök, gärna färsk lök men vanlig gul går också bra
1 paket bacon
3 ägg
1,5 dl grädde
salt, peppar, tabasco

Sätt ugnen på 175 grader.
Stek löken mjuk. Skär eller klipp baconet i småbitar och fräs detta. Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg mördegen i en pajform och picka den så att det inte bildas luftbubblor under. Lägg i stekt lök och bacon.
Rör ihop ägg, grädde och kryddor i en bunke. Häll äggstanningen över löken.
Baka i ugn i ca 30 minuter tills äggstanningen stannat och pajen fått fin färg.

Ät tillsammans med en god sallad.

Inga kommentarer: