2010-06-25

God potatissallad

Det blev lite över av färskpotatisen jag hade kokat igår. Den hade sjudit med rejält med dill och salt i kastrullen och jag hade sparat dem i kylen. Eftersom vi skulle på lite improviserat midsommarfirande med majstångsresande och dans så behövdes lite lunchmatsäck. Jag vände ihop en riktigt god potatissallad av det som fanns hemma och tog med mig grönsaker, dricka och ett paket smörgåsskinka samt lite stenfrukter.

Här är en recepskiss på hur jag gjorde potatissalladen.

Annas potatissallad
Kokt, kall färskpotatis - tärnad
Rädisor i kvartingar (om små, annars i mindre bitar)
Gröna druvor i halvor
Röd paprika i bitar
Creme fraiche
Slotts gästabudssenap - den lite grova och söta
salt & peppar

Skär ner potatisen och grönsakerna och druvorna och lägg i en skål
Blanda CF och senap, kanske 1 redig tesked till 1/2 burk CF.
Smaka av med salt och peppar.

Vänd försiktigt ner CF i potatissalladen. Använd inte för mycket, det ska precis vara lagom så att salladen binder ihop. Den ska absolut inte simma i sås.

Servera till kallskuret eller vid andra tillfällen som potatissallad passar.

Inga kommentarer: