2010-06-26

Matjessillröra

Jag gjorde en himla god matjessillröra igår så jag måste bara spara receptet. Ursprungsidén var att göra gubbröra, men vi hade brist på ansjovis och utan ansjovis så är det ingen gubbröra. Istället tog jag till en burk matjessill som fanns i kylen.

Matjessillröra på pumpernickel eller skepparhalva
1 burk avrunnen matjessill
2 mjukkokta ägg - gulan ska vara rinnig i mitten
1/2 finhackad lök
1 dl crème fraiche
1 msk kaviar
1 tsk finklippt gräslök
1-2 msk klippt dill
svartpeppar
tabasco

Tärna matjessillen och äggen. Vänd ner med den finhackade löken i en skål. Blanda i creme fraiche, kaviar, gräslök och dill och rör runt försiktigt. Smaka av med svartpeppar och tabasco. Servera på små bitar pumpernickel, eller på en skepparhalva.
Avnjutes med iskall snaps och öl!

Inga kommentarer: