2009-04-04

Vårkyckling med senap och gräslök


Bland det första som tittar upp på våren är gräslöken. Och om det inte finns någon än i landet, så kanske man har lite i frysen eller i kruka på fönsterbänken.

Den här kycklingen är vansinnigt god med till exempel quinoa och en vacker grönsallad. Eller varför inte färskpotatis?

Ingredienser
4 kycklingfiléer, ca 500 g
2 vitlöksklyftor
smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 tsk fransk senap
1/2 dl grovhackad gräslök
lite ljus maizenaredning
1/2 paket bacon, à 140 g

Gör så här

Skala och hacka vitlöken. Skär kycklingfilén i mindre bitar. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna och ta ur pannan.
Fräs vitlöken och blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna. Lägg i kycklingen. Låt den koka under lock ca 10 min. Strö på maizenaredning om såsen är för tunn.
Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av. Strö över baconet.

Inga kommentarer: