2009-04-30

Parmaskinka med ruccolasås

Till dotterns 6-årskalas kommer det förutom tårta serveras lite goda tapas/småplock. Bland annat denna smaskiga rulle.

Parmaskinka med ruccolasås

Ingredienser
(16 rullar)
16 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
2 gula paprikor
250 g körsbärstomater

Sås:
2 krukor rucolasallad
4 dl lätt crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl riven lagrad ost, t ex Präst
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här:
Finhacka eller mixa rucolasalladen men spara några blad till garnering.
Blanda försiktigt med lätt crème fraiche, vitlök, ost, salt och peppar.
Kärna ur paprikorna och skär varje paprika i minst 8 strimlor och linda en skinkskiva runt varje paprikabit.
Lägg upp på fat tillsammans med tomater och rucolasallad. Servera såsen till.

Såsen är också god till annat kött. Om man rostar vitlöken i en torr stekpanna tills den blir nästan svart så blir den mjukare i smaken och man kan ha i mer vitlök.

Inga kommentarer: