2009-11-17

Lax med ingefära och ljummen bulgursallad

Det här är lättlagat, snabbt, nyttigt och gott. Om jag nu bara kunde få barnen att äta ordentligt av bulgursalladen...


Lax med ingefära och ljummen bulgursallad
4 port

4 bitar laxfilé, ca 600 g

Rub:
1/2 tsk salt
1 tsk ingefära
1/2 tsk kanel
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk farinsocker

Bulgursallad:
2 dl bulgur
1 salladslök
1/2 gurka
2-3 tomater
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk hackad färsk mynta
1/2 dl hackad persilja
1 msk pressad citronsaft
1 msk olivolja
salt och peppar
2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet äpple&pepparrot

Gör så här:
Sätt ugnen på 125º. Blanda ingredienserna till ruben och gnid in laxen med den. Tillaga laxen i mitten av ugnen till 60º innertemperatur, ca 30 min.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Strimla löken och skär gurka och tomat i tärningar. Blanda ingredienserna till bulgursalladen och smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med ljummen bulgursallad och crème fraiche.

Inga kommentarer: