Det här är lättlagat, snabbt, nyttigt och gott. Om jag nu bara kunde få barnen att äta ordentligt av bulgursalladen...
Lax med ingefära och ljummen bulgursallad
4 port
4 bitar laxfilé, ca 600 g
Rub:
1/2 tsk salt
1 tsk ingefära
1/2 tsk kanel
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk farinsocker
Bulgursallad:
2 dl bulgur
1 salladslök
1/2 gurka
2-3 tomater
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk hackad färsk mynta
1/2 dl hackad persilja
1 msk pressad citronsaft
1 msk olivolja
salt och peppar
2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet äpple&pepparrot
Gör så här:
Sätt ugnen på 125º. Blanda ingredienserna till ruben och gnid in laxen med den. Tillaga laxen i mitten av ugnen till 60º innertemperatur, ca 30 min.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Strimla löken och skär gurka och tomat i tärningar. Blanda ingredienserna till bulgursalladen och smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med ljummen bulgursallad och crème fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar