2009-11-17

Chicken nuggets med mathavre

Kyckling är alltid poppis hos barnen, men jag har aldrig testat att göra mina egna nuggets förr...

Chicken nuggets med mathavre
4 port

4 st kycklingfiléer
6 dl kokt mathavre
1 dl russin (gärna gula sultanrussin)
salt, peppar
1 ägg
1 dl sesamfrö
rapsolja
3 morötter
1 gurka
sweet chilisås


Tillagning:
1. Koka mathavren enligt anvisningen på paketet (10–15 minuter). Blanda ner russin och smaka av med salt och vitpeppar.
2. Skär kycklingen i lagom stora bitar och strö på salt och vitpeppar. Vänd kycklingbitarna i en tallrik med lätt uppvispat ägg och sedan i sesamfrön. Stek kycklingbitarna i lite rapsolja på medelvärme ca 7 minuter per sida.
3. Skala och hyvla morötterna på längden. Hyvla gurkan på längden.
4. Servera kycklingen med mathavre, grönsaksstrimlor och sweet chilisås.

Inga kommentarer: