2009-03-28

Minestronesoppa

Minestrone med ostcréme

1 msk olivolja
140 g bacon, strimlat (ett paket, kan uteslutas)
1 st gul lök, finhackad
1 burk krossade tomater
8 dl grönsaksbuljong (vatten + fond eller tärning)
2 st stora potatisar, skalade och tärnade
1 st morot, skalad och tärnad
50 g haricots verts, i små bitar
1 dl gröna ärter
1 st liten (ca 200 g) zucchini(squash), i tärningar
1 dl pasta (makaroner, fjärilar eller liknande), kokt
salt & peppar

Ostcrème:
1 dl crème fraiche (eller turkisk yoghurt)
1 dl riven lagrad ost, tex prästost eller varför inte parmesan?
salt & peppar

Tillagning:
Hetta upp oljan och fräs löken och baconet. Tillsätt tomatkross och buljong. Lägg i potatis och morötter. Låt soppan sjuda tills rotfrukterna är mjuka, ca 15 min. Tillsätt övriga ingredienser och hetta upp. Smaka av med salt och peppar.

Ostcrème:
Blanda crème fraiche och ost. Smaka av med salt och peppar. Kanske en droppe tabasco.

Servera soppan toppad med ostcrème.

Gör soppan vegetarisk genom att hoppa över baconet.

Inga kommentarer: