Köttfärsrulle är så himla gott! Det är en lite roligare variant av den klassiska köttfärslimpan. Skiva potatisar tunt, klyfta lite lök och lägg potatis och lök i en påse tillsammans med salt, peppar och lite olja. Håll igen påsen och skaka runt tills oljan och kryddningen fördelat sig jämt. Fördela allt runtomkring köttfärsrullen i en stor smord form så blir allt klart samtidigt. Mums, mums!
Köttfärsrulle med soltorkade tomater och fetaost
500-600 gram nötfärs
½ dl ströbröd
1 ½ dl mjölk eller grädde
1 ägg
salt
peppar
1 msk soja
Fyllning:
ca 100 gram grekisk fetaost
8 marinerade soltorkade tomater
½ kruka basilika
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ströbröd och mjölk/grädde. Rör ner köttfärs, ägg, salt och peppar.
3. Lägg ut bakplåtspapper eller plastfolie på arbetsbänken. Platta ut köttfärsen till en ca 1 cm tjock rektangel.
4. Smula osten och lägg över färsen.
5. Strimla tomaterna och grovhacka basilikan och strö detta över färsen.
6. Rulla ihop till en avlång rulltårta och lägg över på en smord ugnsfast form.
7. Pensla köttet med soja och grädda ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. Lägg på en bit folie om ytan verkar få för mycket färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar