2009-07-02

Gourmetlyxhelg


Med anledning av vår 10-åriga bröllopsdag så ordnade vi barnvakt (makens lillebror) och stack vi den gångna helgen iväg en hel massa mil upp till Dalarna och en gourmetlyxhelg på Dala-Husby Hotell och Restaurang.

Efter att ha installerat oss på rummet och ett dopp i poolen -- vilket verkligen behövdes i värmen och den långa bilresan -- så åt vi afternoon tea och tog en stärkande promenad längs Dalälven. Huset på bilden är inte hotellet vi bodde på, utan Dala-Husby kungshus, lite snett över älven. Vackert, eller hur?
Sedan var det dags för en 7-rätters middag med dryckespacket. De ljuvliga rätterna och härliga vinerna avlöste varandra.

Här är menyn:

Råbiff av ko från Ingelsbo med kirskål, rädisor & rom från Siljansgädda

Bouché Père & Fils Cuvée Rèservée


Ekologisk fläsksida från Forsa med blodkräm i sockercylinder & äppelgel

Cederberg Chenin Blanc 2007


Dalälvsgädda med ekologiskt ägg från St Skedvi, syrad lök & krämiga nässlor

Seresin Sauvignon Blanc 2008


Ekologisk torsk från Barens hav med ramslök & ostron

Pouilly Fumé 2007


Oxsvans med blomkål, gröna ärtor, murklor & smörad kalvsky

Albamar 2005


Frusen Svecia med bränt socker & sött knäckebröd

Ratafia de Griottes


Rabarberstång med gräddglass, sockerkaka & lakritsmaräng

Cascina Galletto Moscato d Ásti 2007 Mauro Perrone, Piemonte, Italien


Jag älskade alltsammans, förutom lakritsmarängen -- men jag kan ju inte med lakrits i vanliga fall, så...
M tyckte att till och med blodkrämen var god, och då är han ändå mycket måttligt förtjust i blodpudding. :)

Dagen efter åt vi en fantastisk hotellfrukost i trädgårdens svalka, och avslutade sedan vistelsen med en trerätters middag. En helt fantastisk weekend!

På hemvägen åkte vi genom Norberg och fikade på Elsa Anderssons konditori. Vi åt deras klassiska tangobakelse, för det "måste" man tydligen göra. Goda, men inget mot det vi upplevt tidigare under helgen...

Inga kommentarer: