2009-07-05

Kalkonfilé med bacon och pesto

Mumsigt värre!

Kalkonfilé med bacon och pesto
600-800 g kalkonfilé

1 paket bacon
4 msk pesto
Salt & peppar

Örtsky

1/4 gul lök eller 2 st schalottenlök, finhackat
2 msk smör
½ l kycklingbuljong
2 dl färsk basilika
1 dl färsk bladpersilja
1 tsk balsamvinäger
salt, peppar

Sätt ugnen på 175 grader.
Gör en ficka i varje filé och fyll med pesto. Krydda med salt och peppar och linda baconet runt om. Lägg filéerna i en smord ugnsfast form och stek 30 minuter eller tills innertemperaturen är 63 grader.

Örtsky:
Fräs löken i smöret tills den är genomskinlig, tillsätt buljong. Mixa basilika och persilja och tillsätt i såsen. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.

Servera kalkonfilén med en krämig risotto och örtskyn.

Inga kommentarer: