2021-05-27

Rabarber och jordgubbs-curd

 Ca 5dl - håller ca 1 vecka i kylskåp

450 g rabarber
150 g jordgubbar
2 1/2 dl strösocker
1 dl vatten
5 äggulor
70 g smör, skuret i tärningar
skalet av 1/2 citron
1 msk Maizena majsstärkelse
2 msk nypressad citronsaft

Gör så här

Skölj rabarbern och skär den i små bitar. Koka rabarber och jordgubbar med socker och vatten tills det blivit till ett mos. Mixa till en slät puré och låt svalna något. 

Vispa äggulorna lätt och vispa sedan ner dem tillsammans med smör och citronskal i purén. Rör ut maizenan i citronsaften och tillsätt det i kastrullen.

Värm blandningen på svag värme, rör hela tiden i botten så curden inte bränner fast. När krämen börjar tjockna och det bildas synliga spår efter vispen när du rör så är den klar.

Häll i väl rengjorda, atamonsköljda burkar och förslut väl. Förvara i kylskåp.


Curd av alla sorter är fantastiskt gott att använda som tårtfyllning. Vispa med vispgrädde och fördela på marängbottnar tillsammans med goda bär!

Inga kommentarer: