2010-08-11

Kantarellpaj med ost

Synd att jag inte kom på att jag skulle fotografera pajen innan dess att jag åt upp den sista... Den var verkligen suveränt god!

Kantarellpaj med ost
4 portionspajer eller 1 stor

1 sats pajdeg (jag brukar fuska och köpa färdig - portionspajskal finns i frysdisken och pajdeg på rulle i kyldisken)
ca 250 g färska rensade kantareller
smör
grovriven parmesan
grovriven lagrad annan ost med bra smältegenskaper, gärna herrgård eller präst
4 ägg
2,5 dl grädde
klippt gräslök
salt
peppar
några droppar tabasco

Sätt ugnen på 200 grader.
Gör pajdegen och lägg den att vila i kylen efter att ha lagt den i pajform, alternativt följ instruktionerna på förpackningen.
Dela svampen i lagom stora bitar och stek den i smör tills dess att vätskan kokat in igen, salta en aning. Fördela svampen i pajen. Strö över riven parmesan och riven ost, ca hälften av varje så att pajformen blir nästintill fylld.
Blanda äggstanningen av ägg, grädde, salt, peppar och tabasco och rör ner klippt gräslök. Häll äggstanningen över fyllningen i pajskalet.
Grädda pajen långt ner i ugnen ca 35 minuter eller tills äggstanningen stannat och pajen fått fin färg.

Servera med en fräsch sallad.

Inga kommentarer: