2006-12-12

Lilla E ska opereras

Vi åkte till Öron-näsa-hals avdelningen på det stora sjukhuset igår. Lilla E tyckte det var ganska kul att vara på tur med mamma, helt utan storebror och pappa!
Efter en stunds väntan i väntrummet, där hon snabbt konstaterade att det ju inte fanns några leksaker fastän det fanns lekbord och annat utställt, så fick vi komma in till doktorn som visade sig vara en ung tjej-doktor. E satt snällt i min famn medans doktorn kikade i hennes öron, men när hon skulle bli kikad i halsen så tog det stopp... Lilla underläppen åkte långt ut och darrade indignerat, och tänderna var hårt ihopknipna. Inte ens uppmaningar att gapa stort som ett lejon hjälpte - så till slut fick doktorn ta till lite milt tvång och pillade in en tungspatel mellan tänderna på henne så halsmandlarna kunde kontrolleras.
E var mycket irriterad i ungefär en minut och blängde ilsket på doktorn.

Senare visade hon mig att hon minsann kunde gapa så stort att man kunde se vad hon ätit till frukost... Men inte på befallning! :)

Det konstaterades i alla fall att E har så pass trånga örongångar att det inte är särskilt konstigt att varje simpel förkylning övergår i en smärtsam öroninflammation... För att hon ska hålla sig friskare så ska hon efter jul få operera in rör i båda öronen, precis som storebror fick för ett par år sedan. För hans del var det ett mycket bra beslut då hans hörsel blivit rejält lidande. Jag tror nog det är ett bra beslut även för Es del. Det är mycket vunnet om hon slipper få minst en öroninflammation varje månad, både för henne och för hennes föräldrar.

Efter jul är det dags...

Inga kommentarer: