2009-09-07

Kräftströmming

Tina Nordströms kräftströmming har blivit en stor favorit här hemma. Och varför inte? Inte nog med att den är suveränt god (tex med ett gott mos med skirat smör och kapris, eller med blomkålspuré) -- den är lätt att laga också. Jag gör på betydligt fler strömmingar än i originalet, men jag tycker inte man behöver öka på smeten. Dessutom rör jag ner allt i smeten och kör oftast med gul lök. Det blir väldigt gott det med. :)

Kräftströmming

Beräknat för 4 portioner samt nån matlåda
20-30 st strömmingsfiléer
1,5 dl majonnäs
0,75 dl mjölk
4 msk kaviar
1 dl dill, finhackad
0,5 st rödlök, finhackad
salt och peppar

Sätt ugnen på 180 grader.

Salta och peppra strömmingen. Rulla strömmingarna med köttet inåt och lägg dem i en smörad ugnsfast form.

Rör ut majonnäsen med mjölk och kaviar. Blanda i löken och hälften av dillen. Häll blandningen över strömmingen, strö över resten av dillen och baka i ugnen i 20-30 minuter.

Inga kommentarer: