2008-05-04

Chokladripplad cornflakesmarängtårta med citronkräm och bär

Till 10 personer

Botten:
4 äggvitor
2,5 dl socker
3-4 dl cornflakes


Citronkräm:
4 äggulor
1 dl strösocker
saft av 1 citron
skal av 1 citron
1 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
75 g smör

50 g mörk choklad (smält)
3 dl vispad grädde
bär - jordgubbar/hallon/björnbär etc

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna hårt, blanda i sockret försiktigt och vänd till sist i cornflakes. Bred ut i långpannan och grädda i en 50-55 minuter. Var försiktig så att det inte bränns vid.
När bottnen svalnat så ringlas smält blockchoklad över.

Blanda äggulor, socker, citron, vanilj och mjöl i en kastrull. Låt sjuda (ej koka) tills krämen tjocknar. Rör ner smöret i bitar och låt krämen svalna.

Halvera bottnen och bred citronkräm på det som ska bli under-bottnen. Vispa grädden och klicka ut ovanpå. Lägg på bär och placera den andra marängbottnehalvan ovanpå.

Servera och njut!

Om man vill kan receptet dubblas.

Inga kommentarer: