Picanha är min nya bekantskap inom matlagningen.
Det är rostbiffslock med fettkappan kvar, och numer förstår jag till fullo varför brasilianarna betalar mer för picanha än för oxfilé!
Jag hittade picanha på bit från Naturkött på ICA MAXI och tyckte det såg spännande ut. Att det sedan inte var så fasligt dyrt gjorde ju inte saken sämre. Däremot var det sämre med recept på svenska... BrazilianLinda lyckades ge mig en hel del inspiration, så till slut blev det så att jag gnuggade in picanhan med rejält med flingsalt, pepprade lite och brynte i smör i stekpannan. Sedan i med termometer och in i ugnen på lite varierande temperatur (hade lite brått så det fick bli ca 175 grader istf 120 som jag tänkt mig). Jag plockade ut den ur ugnen då termometern visade 62 grader och virade in den i folie en stund innan den skars upp i tunna skivor.
Hela härligheten serverades med pico de gallo, guacamole, stekt bönris, bönsallad och en grönsallad. Och så en flaska sydafrikanskt rödvin - Shiraz Viognier.
Jösses amalia vad gott det var! Saftigt, smakrikt och väldoftande. Och rabarberkakan med rabarber från odlingslotten satt inte så dumt efteråt... :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar