Jag såg något liknande det här på YouTube och bestämde mig för att testa att göra köttfärsbiffar i den här varianten. Det blev riktigt gott, var inte särskilt svårt, och man kan ju alltid testa med andra fyllningar!
4 pers
ugnstemperatur 180 grader
Fyllning:
4-5 mellanstora champinjoner
1 gul lök
3 klyftor vitlök
(1 vårlök)
salt
peppar
smör att steka i
Biffar:
600g köttfärs
1 liten skvätt grädde/mjölk
1 msk lökpulver
vitlökspulver efter smak
1 tsk mejram
salt
peppar
(Grädden och lökpulvret kan ersättas av att du mixar eller finriver en lite mindre lök till puré. Ha i vitlöken i mixern också om du vill ersätta vitlökspulvret).
Topping:
riven cheddar
4-6 msk crème fraiche
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök. Dela champinjonerna i bitar.
Stek löken ca 5 minuter. Tillsätt svampen och stek ytterligare 10 minuter. Salta & peppra och ställ åt sidan.
Förbered en lagom stor ugnsform genom att klä den med bakplåtspapper.
Blanda köttfärsen med kryddorna i en bunke. Dela upp färsen i 4 bollar och platta ut dem en del.
Placera bollarna i ugnsformen. Tag ett dricksglas och pressa ner detta i mitten av köttfärsbollarna så det blir en rejäl fördjupning med hela kanter.
Strö lite cheddarost i fördjupningen och fördela sedan champinjon- och lökröran där i. Toppa med lite crème fraiche och lite mer ost.
Stek i ugn i 180 grader i 35 minuter. Servera med sallad och pommes frites eller ugnsbakade rotfrukter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar