2020-12-11

Punchpraliner

Det här receptet måste prövas! 

ca 30 praliner

Praliner:

225 g mörk choklad (70%)

1,5 dl vispgrädde (40%)

2 msk honung

2,5 msk punch (ev extra romessens och/eller 2 msk annan likör, tex Xanté Dark Chocolate)

40 g smör

Garnering:

1,5 dl strössel

100 g mjölkchoklad


Dag 1:

  1. Hacka chokladen.
  2. Koka upp grädde och honung och ställ åt sidan.
  3. Smält chokladen i mikron och häll över den varma honungsgrädden. Vispa till en glansig ganache (chokladkräm). Tillsätt punch. Blanda ner smöret och rör till en slät chokladkräm.
  4. Fyll ganachen i en spritspåse och spritsa ut 30 klickar på ett bakplåtspapper som ligger ovanpå tex en skärbräda eller plåt.
  5. Ställ kallt 1 dygn, tex i kylen eller på balkongen.
Dag 2:
  1. Häll strösslet i en skål.
  2. Smält mjölkchokladen i micron (10-15 sekunder i taget, rör om, upprepa tills det precis smält). Låt svalna.
  3. Ta en gaffel och doppa pralinerna i chokladen och lägg på bakplåtspapper för att stelna. Strössla över strössel direkt efter varje dopp - chokladen stelnar snabbt.

Inga kommentarer: