Det här receptet måste prövas!
ca 30 praliner
Praliner:
225 g mörk choklad (70%)
1,5 dl vispgrädde (40%)
2 msk honung
2,5 msk punch (ev extra romessens och/eller 2 msk annan likör, tex Xanté Dark Chocolate)
40 g smör
Garnering:
1,5 dl strössel
100 g mjölkchoklad
Dag 1:
- Hacka chokladen.
- Koka upp grädde och honung och ställ åt sidan.
- Smält chokladen i mikron och häll över den varma honungsgrädden. Vispa till en glansig ganache (chokladkräm). Tillsätt punch. Blanda ner smöret och rör till en slät chokladkräm.
- Fyll ganachen i en spritspåse och spritsa ut 30 klickar på ett bakplåtspapper som ligger ovanpå tex en skärbräda eller plåt.
- Ställ kallt 1 dygn, tex i kylen eller på balkongen.
Dag 2:
- Häll strösslet i en skål.
- Smält mjölkchokladen i micron (10-15 sekunder i taget, rör om, upprepa tills det precis smält). Låt svalna.
- Ta en gaffel och doppa pralinerna i chokladen och lägg på bakplåtspapper för att stelna. Strössla över strössel direkt efter varje dopp - chokladen stelnar snabbt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar