2020-12-20

Argentinska revbensspjäll

Det här är min variant på ett revbensspjällsrecept som jag hittade i en matgrupp på FB. Varför det kallas för argentinska revbensspjäll vet jag inte, och det visste inte heller den som gjorde originalinlägget. Gott var det i varje fall!



Dela tjocka revbensspjäll i portionsbitar. Ca 1,5 kg till 4 personer. Pensla spjällen med en blandning av soja, vitlökspasta, vitlökspulver, paprikapulver, chilipasta och ingefärspasta. (St Maria har underbar kryddpasta på tub.

Lägg spjällen i en form, gärna på galler, och stek i 150 graders varmluft i 60 minuter.


Sås:
Saft av 1 citron
1 dl brun farin
1 dl ketchup
1 dl chutney eller sweet chili-sås av valfri sort
2 msk kinesisk soja
1/2 tsk tabasco
1 msk worcestershiresås

Koka upp såsen och sjud den en kort stund.

Skeda över en del av den sjudna såsen över spjällen och stek ytterligare 30 minuter. Ös med mer sås då och då. 

Servera med ugnsbakade potatisklyftor, grönsaker och eventuell överbliven sås. Annars går det bra med bbq-sås också.

Inga kommentarer: