Hittade ett munkrecept för airfryer som bara måste testas!
Ger 10-12 munkar
Munkdeg:
280g vetemjöl
40g socker
1/2 tsk salt
1/4 tsk muskot eller kanel
1 ägg
120 g "helmjölk" (3% röd mjölk)
40g smält smör
7g torrjäst (1/2 paket)
Glasyr:
250g florsocker
75g smör
3-4 tsk mjölk (beroende på hur tunn du vill ha glasyren)
1 tsk vaniljextrakt
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna i bunken till en assistent/degblandare. Blanda de blöta ingredienserna i en separat bunke. Kör assistenten ca 3 minuter i hög fart. Olja en stor bunke och stretcha degen och vik in den under sig själv. Lägg över i den inoljade bunken, täck med plastfolie och låt jäsa i 2 timmar.
När degklumpen är ca 3 ggr så stor, ta upp den på ett mjölat bakbord.
Kavla ut den till ungefär 3 cm tjocklek och ta ut munkar med hjälp av antingen ett munkmått eller ett stort och ett litet glas. Man måste ju ha med hålet i mitten!
Pensla degen med smält smör och låt jäsa i ca 45 minuter.
Hetta upp din airfryer till 180 grader. Pensla bottennätet och kanterna med olja med en silikonpensel. Placera 4 munkar i taget i airfryern (fler om de får plats med gott om utrymme mellan). Kör dem i 3 minuter. Då ska de vara gyllene och fina. Plocka ur, pensla lite mer och kör nästa omgång.
Doppa dina donunts ganska direkt i glasyren och vänd runt dem. Låt svalna och torka på ett galler.
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar