Dessutom hade jag inte riktigt alla ingredienser hemma, så jag fick improvisera. Det blev väldigt gott, till och med kycklinghatande sonen åt en bit, och dottern tog om flera gånger!
4 port
ca 900g kycklinglårfilé, helst majskyckling - delade i ca 3 bitar
Marinad:
2 tsk pozu-sås (ljus soja med citron, hade ingen ljus soja hemma och den här lät ju passande 😀)
2 tsk färdigriven ingefära på tub (eller motsvarande mängd riven färsk)
2 tsk färdigriven vitlök på tub (eller motsvarande mängd färsk pressad)
2 tsk hackad röd chili (jag hade i frysen)
2-3 tsk maizena eller potatismjöl
2 tsk olja (gärna olivolja med apelsinsmak)
Olja att steka i (gärna samma olivolja med apelsinsmak)
Sås:
1,5 dl apelsinjuice
1 dl apelsinmarmelad
1/2 dl ljus sirap
4 tsk maizena eller potatismjöl
hackad röd chili
salt
sesamfrön
Blanda marinaden och häll den över kycklingen - antingen i en bunke eller i en plastpåse. Se till att den fördelar sig jämnt och låt ligga i minst 30 minuter, gärna längre.
Blanda ihop såsen i en bunke och ställ åt sidan.
Blanda ihop såsen i en bunke och ställ åt sidan.
Stek kycklingen, lite i taget i en stekpanna. Ta upp kycklingen allt eftersom den fått fin färg.
När all kyckling är färdig och upp-plockad, häll såsen i stekpannan och lägg tillbaka kycklingbitarna. Låt såsen puttra ihop och kycklingen bli klar. Det tar några minuter.
När all kyckling är färdig och upp-plockad, häll såsen i stekpannan och lägg tillbaka kycklingbitarna. Låt såsen puttra ihop och kycklingen bli klar. Det tar några minuter.
Servera med ris och grönsaker och njut! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar