- 1 1/2 gul lök
- 1 dl ströbröd
- 2 dl grädde
- 1 msk lingonsylt
- 1 tsk torkad timjan
- 1 msk viltfond
- 1 kokt medelstor potatis
- 2 tsk salt
- nymalen svartpeppar
- 1 tsk kryddpeppar (hel som du mortlar)
- 4 st krossade enbär
- Smör att steka i
Sätt ugnen på 140 grader (125 grader om varmluft).
Koka en potatis. Hacka löken fint och stek den i en klick smör på låg värme tills den blivit mjuk och glansig.
Blanda ströbröd, grädde, peppar, kryddpeppar, salt och viltfond i en skål. Låt dra minst 10 minuter,
Lägg färs i en bunke tillsammans med lök, grädd- och kryddblandning, lingonsylt, senap, timjan och krossade enbär.
Riv ner den kokta potatisen i köttfärssmeten och blanda ihop allt till en smidig smet.
Rulla till önskad storlek på köttbullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in köttbullarna i ugnen ca 10 minuter eller tills dom börjar släppa ifrån sig vätska
Stek sedan i rikligt med smör i en stekpanna precis före du ska äta dom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar