2012-01-10

Matkasserapport - Kyckling Teriyaki med snabbstekt palsternackssallad


Idag bestod matkasserätten av en kycklingrätt. Enligt beskrivningen skulle den gå hem hos hela familjen, men det var nog en sanning med lite modifikation. Barnen gillade kycklingen, men jag tyckte att den var för såsig och för menlös. Jag och maken gillade palsternackssalladen, men barnen var mer tveksamma. De mumsade i sig en del av den dock efter att ha lockats av kladdkakan dottern vevat ihop medan jag lagade maten.

Kyckling Teriyaki med snabbstekt palsternackssallad

Kycklingfilé skulle brynas och sedan få puttra i en sås bestående av pressad vitlök, teriyakimarinad (teriyakisås stod det på min påse), 2 dl matlagningsgrädde samt 2 dl vatten (och sedan salt&peppar). Vattnet var nog ett misstag för det blev en himskans blöt rätt med enorma mängder sås... Det hade nog räckt med 1/2 dl där - och nåt att tjocka till såsen med. Lite maizenaredning kanske.

Till detta skulle det serveras en varm palsternackssallad där man hyvlat palsternacka i tunna strimlor mha potatisskalare, stekt detta tillsammans med finstrimlad savoykål i en massa smör och sedan avslutat med att hälla på 1/2 dl matlagningsgrädde och låta puttra en liten stund.Palsternackssalladen blev mycket god. Jag har gjort något liknande förut då jag hyvlat både morötter och palsternacka och använt tillsammans med bandpasta.

Det kändes lite tomt att inte ha med nån sorts pasta, ris eller potatis, i synnerhet som det skulle ha behövts för att suga upp den blöta såsen. Jag kanske skulle ha serverat det i djupa tallrikar istället för på flata och kallat det för en soppa med palsternacktopping. Det hade nog funkat alldeles utmärkt.

Nej, förutom palsternackssalladen så gör jag nog inte om kycklingen i den här formen i alla fall.




Inga kommentarer: