Jag har modifierat kryddningen en del så att det passar min familj.
Mexikanska färsbullar med tomat- och paprikasalsa
4 portSalsa:
2 strimlade paprikor (1 röd och 1 gul)
3 hackade vitlöksklyftor
1/2 finhackad röd spansk chilifrukt
1 burk hela skållade tomater
3 msk tomatpuré
1 krm spiskummin
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Blanda allt i en kastrull, låt sjuda ca 15 minuter.
Färsbullar:
500 g lammfärs
2 finhackade vitlöksklyftor
1/2 finhackad röd spansk chilifrukt
1/2 tsk chilipeppar (ancho)
1/2 tsk paprikapulver
1 ägg
4 krm salt
Blanda alla ingredienser till färsbullarna i en bunke. Forma färsen till runda bullar med våta händer. Stek dem i lite smör & rapsolja i omgångar i en stor stekpanna ca 4-5 minuter eller tills de fått lite fin färg. Lägg ner samtliga färsbullar i stekpannan igen och häll salsan över. Sjud i ca 5 minuter.
Servera med kokt ris.
Jag tog undan lite av paprikan från salsan och serverade som rå grönsak tillsammans med späda spenatblad. Mycket gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar