Första rätten tillagades i måndags. Då fisken hade kortast "bäst före"-datum bestämde jag mig för att laga sejtournedos med ört- och senapssås som förstarätt och den var inte helt dum!
Sejen var jättefin i köttet, precis som en fin bit färsk fisk ska vara, men jag förstår inte riktigt varför det följde med 2 paket bacon. Det räckte helt klart med ett paket för att vira in fisken. Instruktionerna var lite oklara och röriga, inget som ställde till det för en van matlagare som jag, men hade det varit maken som lagat maten så skulle han ha kokat potatisen helt färdig först innan han ens börjat med fisk, sås och haricots verts. Ovana matlagare behöver instruktioner som leder dem genom hela matlagningsproceduren steg för steg så att dessa utförs parallellt, inte separata moment för varje del i rätten, då är det lätt hänt att tillagningen blir sekventiell istället.
Jag valde att binda upp fisken med snöre istället för att använda tandpetare. Betydligt lättare!
Smaken var alldeles utmärkt och barnen åt allt (utom såsen) med god aptit. Sonen var övertygad om att det var kyckling han åt och eftersom lillasyster är hemskt petig med fisk och hade börjat mumsa i sig sejen med god aptit så sa jag inget den dagen för att få ur honom ur villfarelsen. Han ville till och med äta upp sin pappas bit sej, den som skulle läggas i en lunchlåda... :)
En på hela taget trevlig rätt som jag kan tänka mig att göra igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar