2011-01-19

Matkasserapport - Mexikanska lammfärsbullar med tomat- och paprikasalsa

Mums! Mexikanska lammfärsbullar blev det idag, och den här rätten kommer jag göra igen! Det var baske mig de godaste köttbullar jag gjort. Eller ska man kalla dem för frikadeller då de fick koka klart i salsan?

Min vana trogen så modifierade jag receptet lite. Barnen gillar inte alltför stark mat, så halva chilifrukten hamnade i färsen (istället för hela) och resten hamnade i salsan. Dessutom ökade jag på vitlöksmängden i salsan och drog ner på paprikan. 2 enorma paprikor räckte mer än väl, till och med efter jag sparat undan en del att ha som råa grönsaker. Kryddningen av färsbullarna ändrades så att det blev halva mängden chilipulver och så hade jag i paprikapulver istället för att kompensera.
 Lite mildare smak alltså, men inte dumt alls och barnen åt bra av det! Kul! Jag får ta och skriva ner mitt modifierade recept och spara det. :)

Inga kommentarer: