Dessa passade jag på att göra i min rätt nya Philips XXL airfryer när jag ändå skulle laga dansk fläskstek då jag läst mig till att det är vad som ska ätas till fläsksteken.
Till en 4 portioner
Koka lite mindre potatisar (eller potatis i bitar) i saltat vatten. Ca 800g blir lagom om man är förtjusta i potatis. Låt rinna av i ett durkslag och klappa torrt med en ren handduk.
Blanda ca 1 dl strösocker och 1 dl farinsocker. Ta fram 30 g smör och låt bli rumsvarmt.
Lägg potatisen i en form som passar i din airfryer. Strö sockerblandningen jämnt över potatisen. Fördela smöret i bitar över potatisen.
Sätt in formen i korgen och kör på 180 grader i 10 minuter. Öppna och vänd runt potatisen i sockerlagen och kör 5 minuter till på 180 grader- Strö på lite salt, vänd runt igen och kör ytterligare 5 minuter. Om du tycker de ser bleka ut så kan du öka temperaturen lite den sista svängen.
Servera med dansk fläskstek med knaprig svål, grönsaker och äppelmos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar