Ett gott vitlöksbröd kan vara helt otroligt fantastiskt. Det här har jag gjort och serverat till soppa ibland. Det funkar säkert utmärkt till pasta också!
225 g rumsvarmt smör
2 vitlöksklyftor - de ska vara rätt rejäla
1 salladslök
1 msk finriven parmesan
1 tsk finhackad färsk persilja
några stänk tabasco
salt och nymald peppar
Vitlöksklyftan och salladslöken kan antingen finrivas, eller så kör man dem i mixer (minimixer blir bra - jag har en sådan som följde med stavmixern) tills det blir lite som en puré. Blanda detta med smöret, parmesanen och persiljan. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
Bred rejält med smöret på grova skivor av surdegslevain eller baugette. Stoppa i en ugnssäker form (på bakplåtspapper) och kör i hög värme (grill) i ugnen i ca 2 minuter. Ta ut tidigare om de får för mycket färg.
Ät och njut!
Tankar och funderingar om (familje-) livet, universum, jobb, matlagning, internet, barn och allt annat. Dittan & dattan kort sagt!
2021-01-30
Ett gott vitlöksbröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar