Vi har haft matkassevecka här hemma från Linas Matkasse. En av de mer intressanta sakerna var att man i ett recept fick göra en egen kimchi att äta som carnitas koreanas - eller tacos med pulled pork, kimchi och lime.
Kimchi (4 port)
1 st lime
250 g vitkål
1 morot
2 klyftor vitlök
3 msk japansk soja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
1 tsk malen ingefära
1 tsk socker
1/2 tsk chili flakes
Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv skalet och lägg i en stor bunke. Blanda ner pressad vitlök, soja, vinäger, tomatpuré,, malen ingefära, socker och chiliflakes. Finstrimla vitkålen och slaka den i ett durkslag (häll kokhett vatten över kålen). Krama ur. Skala och grovriv morot. Blanda ner vitkål och morot i bunken och rör om ordentligt. Låt stå en stund fram till servering.
I det här fallet så använde jag vitlök, ingefära och chili på tub. Det blev ruskigt bra.
Kimchin åt tillsammans med pulled pork, resterna av limen i klyftor, matyoghurt och tärnad gurka på tortillabröd. Eftersom vi inte gillar koriander så skippade vi det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar