Botten:
75 g smör
1 dl socker
4 äggulor
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1/2 påse marzansås
3-4 dl najkon, smultron, hallon, jordgubbar i små bitar, mandarinklyftor eller andra mjuka och goda bär
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Sockerkakssmet:
Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt äggulorna under fortsatt omrörning.
Blanda mjöl och bakpulver.
Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna i ett tunt lager.
Marängsmet:
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret och fortsätt vispa en stund.
Bred marängsmeten över kaksmeten i långpannan.
Grädda i ugnen ca 20 min.
Lyft pappret med kakan ur långpannan.
Låt kakan kallna.
Fyllning:
Vispa grädden med marzanpulvret och blanda i bären.
Vänd kakan upp och ner över ett nytt bakplåtspapper eller smörpapper och ta bort bakplåtspappret på undersidan.
Bred grädd- och bärblandningen över kakan och rulla ihop som en rulltårta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar