Med anledning av vår 10-åriga bröllopsdag så ordnade vi barnvakt (makens lillebror) och stack vi den gångna helgen iväg en hel massa mil upp till Dalarna och en gourmetlyxhelg på Dala-Husby Hotell och Restaurang.
Efter att ha installerat oss på rummet och ett dopp i poolen -- vilket verkligen behövdes i värmen och den långa bilresan -- så åt vi afternoon tea och tog en stärkande promenad längs Dalälven. Huset på bilden är inte hotellet vi bodde på, utan Dala-Husby kungshus, lite snett över älven. Vackert, eller hur?
Sedan var det dags för en 7-rätters middag med dryckespacket. De ljuvliga rätterna och härliga vinerna avlöste varandra.
Här är menyn:
Råbiff av ko från Ingelsbo med kirskål, rädisor & rom från Siljansgädda
Bouché Père & Fils Cuvée Rèservée
Ekologisk fläsksida från Forsa med blodkräm i sockercylinder & äppelgel
Cederberg Chenin Blanc 2007
Dalälvsgädda med ekologiskt ägg från St Skedvi, syrad lök & krämiga nässlor
Seresin Sauvignon Blanc 2008
Ekologisk torsk från Barens hav med ramslök & ostron
Pouilly Fumé 2007
Oxsvans med blomkål, gröna ärtor, murklor & smörad kalvsky
Albamar 2005
Frusen Svecia med bränt socker & sött knäckebröd
Ratafia de Griottes
Rabarberstång med gräddglass, sockerkaka & lakritsmaräng
Cascina Galletto Moscato d Ásti 2007 Mauro Perrone, Piemonte, Italien
Jag älskade alltsammans, förutom lakritsmarängen -- men jag kan ju inte med lakrits i vanliga fall, så...
M tyckte att till och med blodkrämen var god, och då är han ändå mycket måttligt förtjust i blodpudding. :)
Dagen efter åt vi en fantastisk hotellfrukost i trädgårdens svalka, och avslutade sedan vistelsen med en trerätters middag. En helt fantastisk weekend!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar