2013-06-29

Bärkaka

Denna bärkaka är underbart god och väldigt lättgjord. Tack och lov så hade min goda väninna Karin sparat receptet jag gav henne, för själv hade jag tappat bort det...

Bärkaka - 1 liten ugnsform

2 ägg
2 dl socker
2,25 dl mjöl
2 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker
(Socker)
5 dl bär, äppelklyftor (vända i socker och kanel), rabarber, vinbär, hallon etc
Smör, margarin eller Arlas smör och rapsolja

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker ordentligt. Rör försiktigt ner i äggsmeten. Häll ner i smord form. Strö ut bär ovanpå smeten. Hyvla smör/margarin över eller ringla smör&rapsolja över. Det kan behövas lite extra socker om bären är sura. 
Grädda i 175 grader i ca 25 minuter.

Inga kommentarer: